سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بلیچینگ یا جرم گیری دندان؟

این دو  مورد بسیار با هم متفاوت هستند و دو درمان جدا برای دندان به حساب می آیند. بلیچینگ صرفاً یک روش زیبایی و نظافتی به حساب می آید که برای دندان های سالم استفاده می شود تا رنگ روشن و سفیدتری پیدا کنند. جرم گیری زمانی استفاده می شود که دندان های بیمار دارای سلامتی کاملی نیستند و بر روی آنها پلاک تشکیل شده است و یا دارای عیوب دیگری می باشند که متخصص دندانپزشکی جرم گیری دندان را تجویز می کند. بهترین دکترایمپلنت در رشت گاهی ممکن است برای یک فرد هر دو روش تجویز شود و بعد از انجام جرم گیری و با گذشت یک فاصله زمانی کوتاه بلیچینگ برای سفید کردن و روشن کردن دندان صورت پذیرد.

دلیل خونریزی لثه بعد از جرمگیری

در برخی موارد مراجعه کننده ممکن است بعد از جرمگیری دندان با خونریزی لثه مواجه شود. این خونریزی تحت تاثیر عواملی مانند حساسیت لثه ها و یا شدت جرم گیری ممکن است ایجاد شود. این عوامل التهاب لثه را افزایش می دهند. برای مقابله با خونریزی لثه استفاده از آب ولرم و نمک کمک کننده است. از خوردن غذاهای سفت و نیم سفت خودداری کنید و سعی کنید در هنگام خوردن غذا و خوراکی کمترین فشار به لثه های شما وارد شود تا التهاب بهبود یابد. در صورتی که میزان التهاب آزار دهنده باشد می توانید با مشورت متخصص دندانپزشکی خود از داروهای ضد التهاب نیز استفاده کنید.

دندان لمینتی و کامپوزیتی را میتوان جرمگیری کرد؟

امکان جرم گیری دندان های لمینتی و کامپوزیتی وجود دارد و می توانید آنها را مانند دندان های طبیعی جرمگیری نمایید. در دوره های جرم گیری و همچنین برای مراقبت همیشگی از دندان لمینتی توصیه می شود که از مسواک نرم و با قوس خمیده استاندارد استفاده کنید و با کمترین اعمال فشار، بهداشت دهان و دندان ها را انجام دهید. انجام معاینات دوره ای و مواردی مانند تمیز کاری و جرم گیری دندان لمینتی و کامپوزیتی، توسط متخصص، عمر و سلامتی آن را افزایش می دهد.

دندان ارتودنسی شده را میتوان جرمگیری کرد؟

در دوران درمان ارتودنسی به دلیل وجود تجهیزات ارتودنسی در دهان، میزان جذب باکتری ها، رنگ دانه ها، باقی مانده خوراکی ها و .. روی سطح دندان ها به مراتب افزایش پیدا می کند. عدم رعایت بهداشت فردی دهان و دندان در طول ارتودنسی سبب می شود که پلاک ها روی دندان ها ایجاد شوند و در مواردی پوسیدگی و خرابی دندان ها نیز اتفاق بیافتد. معمولا متخصصان دندان پزشکی بعد از معاینات اولیه، در صورت عدم تمیزی کامل دندان ها، توصیه می کنند که بیش از ارتودنسی، جرم گیری دندان انجام شود، اما بنابر هر دلیلی اگر این ارتودنسی انجام نشد یا در طول ارتودنسی شرایط باعث نیاز به انجام جرم گیری گردید، باید به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید و زیر نظر او، جرمگیری دندان در دوران ارتودنسی را که حساسیت بیشتری دارد، انجام دهید.

عدم انجام معاینات و جرم گیری ممکن است به خرابی کامل دندان ها منجر شود.

جرمگیری دندان با جوش شیرین امکان پذیر است؟

برطرف کردن جرم دندان ها در خانه نیز از مواردی است که افراد به آن علاقه مند هستند و می خواهند بین دوره های یک ساله که برای جرم گیری تخصصی به دندانپزشکی مراجعه می کنند در طول سال نیز دندان های تمیزی داشته باشند. جوش شیرین در این زمینه بسیار کمک کننده است و ترکیب آن با آب، آب لیمو و … می تواند روش های متفاوتی را برای انجام جرمگیری در اختیار شما قرار دهد.

در ساده ترین روش، کافی است که یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کنید به نحوی که یک مایع سفت تشکیل شود و با کمک مسواک آن را بر روی دندان ها استفاده کنید. حدود 3 دقیقه به آن زمان دهید و بعد، با خمیر دندان های معمولی دندان ها را مسواک کنید و شستشو دهید.

زیاده روی در استفاده از جوش شیرین برای جرمگیری دندان توصیه نمی گردد چرا که ممکن است به دندان ها و مینای آنها آسیب بزند. علاوه بر آن حتی ممکن است با استفاده یکبار از این روش های خانگی دچار حساسیت دندان شوید.

آیا جرم گیری باعث حساس شدن دندانها می شود؟

احتمال اینکه دندان های فرد بعد از انجام جرم گیری دچار حساسیت شود وجود دارد. این حساسیت ممکن است نسبت به نوشیدنی ها و خوراکی های گرم و سرد بیشتر باشد. در این زمینه نگرانی زیادی وجود ندارد و حساسیت های کوتاه مدت بخاطر شرایط سطحی دندان که ایجاد شده است، طبیعی می باشد. زمانی که جرمگیری انجام می دهید مواد روی لثه و پایین دندان ها حذف می شوند و قسمت جزئی از دندان ها در محل ریشه دچار تماس سطحی و به اصطلاح اکسپوز می شود که در مواردی ایجاد حساسیت می کند. این نوع حساسیت بعد از مدت کمی برطرف خواهد شد.

آیا جرمگیری دندان با لیزر امکان‌ پذیر است؟

متدهای جرم گیری روز به روز پیشرفت می کند که استفاده از تکنولوژی لیزر برای جرم گیری دندان یکی از روش های جدید در این زمینه می باشد. جرمگیری دندان با لیزر مزایایی دارد که سبب می شود نسبت به جرم گیری سنتی اثرگذاری بهتری ایجاد کند. هرچند این نوع جرمگیری هنوز به فراگیری کامل نرسیده است ولی در آن میزان آسیب به بافت دندان در کمترین سطح خود قرار دارد و آسیبی به لثه وارد نمی شود، در نتیجه برای فرد التهاب لثه ایجاد نمی گردد. با تکنولوژی لیزر می توان جرم گیری عمیق را بدون نگرانی انجام داد و از مزایای این روش از جمله کاهش یا عدم خونریزی لثه، بهبودی سریعتر دندان ها، دقت بالاتر در درمان و غیر تهاجمی بودن درمان، بهره برد.

جرمگیری برای دندان خوب است یا نه؟

این درمان در کنار مزایای زیادی که دارد، با عوارض محدودی نیز همراه می باشد. فرد برای اینکه بداند نیاز به جرم گیری دندان دارد یا نه، باید به متخصص دندانپزشکی مراجعه کند و تحت معاینه قرار بگیرد. در صورت نیاز متخصص جرمگیری را تجویز می کند تا  با انجام آن نظافت دهان به طور کامل انجام شود و مانع آسیب هایی مانند پوسیدگی و خرابی دندان ها گردد. در مواردی که جرم گیری توسط متخصص کم تجربه انجام شود و یا در فاصله های زمانی نزدیک چندین بار جرم گیری صورت پذیرد ممکن است به دندان آسیب وارد شود و عوارضی از جمله تورم و التهاب لثه، خونریزی لثه، عفونت و … ایجاد شود.

مدت زمان جرمگیری و بروساژ دندان

مدت زمان جرمگیری دندان توسط متخصص دندانپزشکی به عواملی مانند سرعت دست دندانپزشک، تجربه او، شرایط دندان ها، میزان انباشت جرم و … بستگی دارد و تحت این عوامل می تواند بین نیم ساعت الی یک ساعت متغیر باشد.